Επιχειρείν

Έρχονται από τις 15 Σεπτεμβρίου φθηνότερες τιμές για συνδέσεις οπτικής ίνας

Πρόσβαση σε φθηνότερες τιμές σύνδεσης στο Διαδίκτυο μέσω οπτικής ίνας θα έχουν από τις 15 Σεπτεμβρίου οι Έλληνες καταναλωτές, με το κουπόνι του Gigabit Voucher. Η ενεργοποίηση του κουπονιού ανοίγει τον δρόμο στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους να ξεκινήσουν τη χορήγηση του Gigabit Voucher, το οποίο θα έρθει με τη μορφή μηνιαίας επιδότησης στις συνδέσεις υπερυψηλών ταχυτήτων οπτικής ίνας.

Με τη διανομή του κουπονιού, συνδυασμό με τα νέα μειωμένα τιμολόγια χονδρικής του ΟΤΕ (σ.σ. ο ΟΤΕ έχει πάρει το «οκέι» της Κομισιόν για τα νέα τιμολόγια), ανοίγει ο δρόμος για φθηνότερες τιμές σε συνδέσεις οπτικής ίνας, προσφέροντας για πρώτη φορά ταχύτητες 3Gbps και εκπτώσεις που φτάνουν έως και το 28% στις σημερινές τιμές χρονδρικής. Ήδη οι πάροχοι -σύμφωνα με πληροφορίες- είναι με τα όπλα παρά πόδα, έχοντας ετοιμάσει ελκυστικά πακέτα, τα οποία θα αρχίσουν να λανσάρουν από τις 15 Σεπτεμβρίου.

Το θέμα θεωρείται μείζονος σημασίας καθώς πέρα από τα προφανή οφέλη για τους καταναλωτές, η Ελλάδα θέλει να κερδίσει το στοίχημα του γρήγορου Internetκαι να ξεκολλήσει από τον πάτο της κατάταξης των ευρωπαϊκών χωρών στις υπερ-ταχείες συνδέσεις.

Back to top button
Close
Close