Ειδήσεις

Ένοχοι για τον “Ιανό” κρίθηκαν ο Αγοραστός και άλλοι τρεις

Με ομόφωνη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Λάρισας κρίθηκαν ένοχοι: ο Κ. Αγοραστός, πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας,  ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας και οι δύο προϊστάμενοι της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων σε Περιφέρεια Θεσσαλίας και Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας για τις πλημμύρες της κακοκαιρίας του “Ιανού”.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο επέβαλλε σε εκείνους ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή κατά πλειοψηφία, για το πλημμέλημα της πλημμύρας από αμέλεια δια παραλείψεως από την οποία προέκυψε κίνδυνος για ξένα πράγματα και για άνθρωπο.

Ωστόσο, όλοι κρίθηκαν αθώοι για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια δια παραλείψεως άπαξ και κατά συρροή.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Πλακιά, κ. Δημήτρης Σκύφτας, δήλωσε πως “η σημερινή απόφαση ήταν έκπληξη για εμάς, καθώς το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας καταδίκασε την τοπική αυτοδιοίκηση για το αδίκημα της πλημμύρας, ωστόσο αθώωσε την τοπική αυτοδιοίκηση για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, που ήταν αποτέλεσμα της πλημμύρας για την οποία τους καταδίκασε. Η οικογένεια της Ευδοκίας Μυρτούς Πλακιά θα κάνει χρήση όλων των νομίμων δικαιωμάτων της και των ενδίκων βοηθημάτων που η δικαιοσύνη και ο ποινικός κώδικας της δίνει προκειμένου να διεκδικήσει τη δικαίωση του ανθρώπου που χάθηκε, καθώς ο θάνατος των ανθρώπων στην πλημμύρα Ιανός δεν ήταν ατύχημα, ούτε η κακιά στιγμή ήταν αποτέλεσμα συλλογικής αποτυχίας του κρατικού μηχανισμού”, είπε ο κ. Σκύφτας μεταξύ άλλων.

Back to top button
Close
Close