UncategorizedΤρίκαλα

Άρης και Τζένη στο “οχυρό” της Πίνδου, ( Γκαρντίστι στα βλάχικα)και στο απόλυτο γαστρονομικό στέκι της περιοχής

Στο Γαρδίκι Τρικάλων στους πρόποδες της Κακαρδίτσας λειτουργεί  μία ταβέρνα με εξαιρετικά ψητά κρέατα με θέα που κόβει την ανάσα και είναι απόλυτα συνυφασμένη με το βλάχικο στοιχείο. Παρά τον βαρύ χειμώνα τους ελάχιστους κατοίκους οι  εκλεκτοί επισκέπτες αλλά και όσοι  ανεβαίνουν στο ακριτικό χωριό ακόμη και τους χειμερινούς μήνες ανακαλύπτουν  ότι στα βουνά αυτής της χώρα κρύβονται μερικοί γαστριμαργικοί θησαυροί.

Φαγητά ιδανικά για να σου ζεστάνουν τα σωθικά αλλά και να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό καλοφαγά, αν φυσικά είναι σωστά μαγειρεμένα. Η αλήθεια είναι ότι σπάνια ένα φαγητό που βγαίνει από καζάνι ή από γάστρα μπορεί να είναι κακό. Αλλά εξίσου σπάνιο είναι και το να είναι εξαιρετικό.Αποτέλεσμα εικόνας για νοστιμα παιδακια

Έτσι λοιπόν η πιο σίγουρη συνταγή είναι τα ψητά στην σχάρα και την σούβλα τα οποία έχουν την τιμητική τους.Το κοινοτικό κατάστημα του χωριού στην πλατεία παραμένει ανοικτό σχεδόν όλο το χρόνο .

Ο Άρης Καρατζούνης γέννημα θρέμμα του χωριού και η σύζυγός του Τζένη καταβάλλουν υπερπροσπάθεια να ξεπεράσουν τις αντίξοες συνθήκες και να κρατήσουν το επαγγελματικό τους επίπεδο σε υψηλά στάνταρ.Με βροχές και χιόνια με θερμοκρασίες ακόμα και  υπό το μηδέν συνδυάζουν το οικογενειακό και φιλόξενο κλίμα, με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.cz

Ένας όμορφα διακοσμημένος χώρος με έντονα βλάχικα στοιχεία με τζάκι αλλά και με ξεχωριστή θέα, αξιοποιώντας πλήρως τις ομορφιές του μέρους που είναι κτισμένο, σε συνδυασμό με την θέση στην πλατεία του χωριού  , σου προσφέρουν μία εμπειρία που συνδυάζει χαλάρωση με κρεατική γευσογνωσία.cz

Η κυρία Τζένη  φτιάχνει υπέροχο φαγητό, με μαγειρευτά, εκλεκτούς μεζέδες για το τσίπουρο  και άλλα πιάτα με υλικά της εποχής. Το ζευγάρι φαίνεται να έχει πιάσει  το κυρίαρχο επιχειρηματικό μοντέλο στην Ελλάδα που είναι αυτό της ταβέρνας. Και το πρότυπο  του επιχειρηματία είναι ο συγκεντρωτικός ταβερνιάρης. Όσο και αν το υποτιμούμε έχει αποδειχθεί ανθεκτικό στο χρόνο, την τεχνολογική πρόοδο, την ύφεση, τον ανταγωνισμό, τις πολυεθνικές και φυσικά την κρίση.Ο φακός του trikalaidees κατέγραψε την καθημερινότητα τις ημέρες των Χριστουγέννων λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου με τους ανθρώπους του χωριού αυτούς που πονάνε και αγαπάνε τον τόπο ακόμα και στα μέσα του χειμώνα ….TRIKALAIDEES cz

Back to top button
Close
Close