Τρίκαλα

Άνθρωπος και Αρκούδα: Μια διαδρομή συνύπαρξης

Συνάντηση του Προέδρου της Καστανιάς στα γραφεία του ΚΕΝΑΚΑΠ με θέμα : Άνθρωπος και Αρκούδα: Μια διαδρομή συνύπαρξης
Ομολογώ ότι έως σήμερα δεν είχα πεισθεί για την ομαλή συνύπαρξη του ανθρώπου με την άγρια ζωή και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στις τοπικές κοινωνίες μέσα από αυτή.
Συμμετέχοντας όμως στην συνεδρίαση της Κοινότητας Έξυπνης Συνύπαρξης με την Αρκούδα που έγινε στα γραφεία της Αναπτυξιακής Εταιρείας ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε (και τους ευχαριστώ για την πρόσκληση) πείστηκα ότι η προστασία της βιοποικιλότητας,η μείωση των συγκρούσεων και η ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας με την αποδοχή της καφέ αρκούδας στην περιοχή μας είναι ένας υλοποιήσιμος στόχος.
Με ομιλητές τον κ.Βάιο Κουτή Διευθυντή του ΚΕΝΑΚΑΠ και μέλος της Καλλιστώ ,
τον κ.Γιώργο Χατζηνάκο και κ. Γιώργο Μερτζάνη επίσης μέλη της περιβαλλοντικής οργάνωσης Καλλιστώ συζητήσαμε και συνδιαμορφώσαμε τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που θα υποστηρίξουν την συνύπαρξη και θα ωφελήσουν τις Τοπικές Κοινότητες.
Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για το καλοκαίρι όπου θα γίνει μια εκ νέου εμπεριστατωμένη ενημέρωση από τους ομιλητές αλλά αυτή τη φορά στην Καστανιά, ώστε ο κτηνοτρόφος ο μελισσοκόμος αλλά και τελευταίος κάτοικος του χωριού, να είναι ενήμερος για τους τρόπους συνύπαρξης του ανθρώπου με την καφέ αρκούδα καθώς επίσης και για τις ευκαιρίες και τα προγράμματα που τρέχουν
και ωφελούν τις τοπικές κοινωνίες!
Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Καστανιάς

Back to top button
Close
Close