«Ψητό delivery και Πάσχα à la carte»

Κυριακή του Πάσχα: άλλοι ψήνουν, άλλοι ψήνονται… κι άλλοι απλώς παραγγέλνουν. Τα εστιατόρια της πόλης που δούλεψαν κανονικά εκείνη τη μέρα, έσωσαν την παρτίδα για όλους όσους δεν είχαν όρεξη για αρνί, ούτε για συγγενείς, ούτε φυσικά για να πλύνουν ταψιά με λίπη που θα μείνουν στο νεροχύτη μέχρι την Ανάληψη.
Η νέα τάξη των «εορταστών χωρίς κάρβουνο» ήρθε για να μείνει. Στην εποχή του air fryer και του Uber Eats, ποιος να κάθεται να γυρίζει σούβλα στο χωράφι; Ενώ εσύ κάθεσαι όμορφα, με λινό τραπεζομάντηλο, και ο μετρ σου φέρνει το αρνάκι καρέ, κομμένο, σερβιρισμένο, και χωρίς τον θείο Τάκη να σε ρωτάει αν ακόμα είσαι εργένης.
Από την άλλη, κάποιοι εργαζόμενοι έκαναν Πάσχα πάνω απ’ το τηγάνι – γιατί, ναι, το κοντοσούβλι δεν ψήνεται με ευχές. Λίγη ευγένεια και ένα φιλοδώρημα που δε θυμίζει ρέστα από κουλούρι είναι το ελάχιστο. Άλλωστε, είναι κι αυτός ένας τρόπος να πεις «Χριστός Ανέστη» χωρίς να το συνοδεύεις με μαγιονέζα.
Καλά φαγητά και… του χρόνου σπίτι σας! Ή και πάλι έξω. Δεν θα τα χαλάσουμε εκεί.